Linia do chleba arabskiego

Pieczywo arabskie, jest idealne w swojej prostocie. Najprawdopodobniej wywodzi się ze starożytnej Syrii, a nazywana jest również chlebem syryjskim oraz libańskim. Składa się z czterech składników, które w połączeniu ze sobą tworzą charakterystyczny rodzaj ciasta. Czy więc zakup linii do chleba arabskiego to dobry pomysł?

Chleb arabski, pita czym tak właściwie są?

Połączenie soli, mąki, wody oraz drożdży tworzy ciasto, które pod wpływem temperatury pęcznieje i tworzy charakterystyczną kieszonkę na farsz. I tutaj zaczyna się zabawa. Pitę możemy wypełnić tak naprawdę dowolnymi składnikami. Na zachodzie, czyli części świata z której oryginalnie pochodzi, preferuje się dodatek mięsa oraz pikantnych sosów. W Europie czy Ameryce, nie spotkamy się z tak mocno pikantnymi przyprawami, jak w ojczyźnie chleba arabskiego. Dlatego, najczęściej dodatkiem do pity, będzie hummus, różnorodne warzywa, takie jak pomidory, sałata, papryka oraz sery – kozi i feta. Smak i konsystencja chleba arabskiego są niezwykle delikatne. Tradycyjnie przygotowuje się je tuż nad ogniskiem, dzięki czemu posiadają specyficzny palony aromat. W Polsce, możemy spotkać się z bardzo podobnym daniem, a mianowicie podpłomykiem. Główna różnica między tymi dwoma wyrobami, polega jednak na tym, że w Polskiej wersji nie użyjemy drożdży, a jedynie wodę i mąkę.

Linie do chleba arabskiego – gdzie znaleźć maszyny warte naszej uwagi?

Jeśli chcemy rozpocząć produkcję tego typu pieczywa na skalę masową, warto rozważyć zakup linii do chleba arabskiego. Znajdziemy ją na stronie https://bakeres.pl/oferta/linie-do-chleba-arabskiego-i-tortilli/linie-do-chleba-arabskiego-i-tortilli/. Jej możliwości, to produkcja aż 12 000 chlebków na godzinę. Warto również wspomnieć, że produkt ten świetnie nadaje się do mrożenia, nie tracąc swoich właściwości. Jeśli poszukujesz idealnej linii do chleba arabskiego, właśnie ją znalazłeś. Dodatkowym atutem, jest możliwość tworzenia pieczywa o wybranym kształcie oraz rozmiarze, zachowując wszystkie zasady oryginalnej receptury.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here